Beh ráno je prospešný pre naše zdravie

Beh ráno je prospešný pre naše zdravie

Každý jeden z nás si už povedal, ráno si pôjdem zabehať. V mojom prípade ma veľakrát premohla lenivosť a po zazvonení budíka som sa otočil na druhý bok. Nie každý je ranné vtáča, ale musím povedať, že nie je lepší pocit ako začať nový deň ranným behom. Samozrejme, beh ráno je dobré si vopred naplánovať. Ak sú pre teba rána ťažšie, na začiatok si ...
Tréning14.02.2024 13:45:46

Každý jeden z nás si už povedal, ráno si pôjdem zabehať. V mojom prípade ma veľakrát premohla lenivosť a po zazvonení budíka som sa otočil na druhý bok. Nie každý je ranné vtáča, ale musím povedať, že nie je lepší pocit ako začať nový deň ranným behom. Samozrejme, beh ráno je dobré si vopred naplánovať. Ak sú pre teba rána ťažšie, na začiatok si skús nájsť svojho parťáka, s ktorým ťa beh baví a ver tomu, že na každý jeden ranný beh sa budete obaja tešiť. Naozaj nie je lepší spôsob ako naštartovať metabolizmus a rozhýbať telo na nový deň práve ranným behom. Čerstvý vzduch, žiadne autá, pokoj.

Hydratácia je dôležitá

Po spánku je veľmi dôležitá hydratácia. Spánok je najdlhšie obdobie dňa, kedy telo neprijíma žiadne tekutiny. Pred behom ráno je potrebné vypiť aspoň pohár vody, aby telo doplnilo tekutiny, ktoré si cez noc vypotil. Ak sa cítiš po spánku oťapený, tak káva by ťa mala určite nakopnúť, aby si podal dobrý výsledok a deň začal s úsmevom.

Beh ráno na lačno

Dôležitou súčasťou ranného behu sú raňajky. Každý si už určite kládol otázku - najesť sa? Alebo mám ísť behať na lačno? Ak plánuješ vybehnúť na kratší ranný beh, alebo beh v tréningovom tempe, tak pohár vody, alebo kávy by mal určite stačiť.  Behom na lačno ráno podporíte spaľovanie tukov. Ak ale plánujete vybehnúť na dlhší, intenzívnejší tréning, tak ľahké raňajky určite netreba vynechať. Banán, alebo nejaké iné ovocie, prípadne iontový nápoj, ktorým doplníte sacharidy a elektrolyty, ktoré sú pre beh dôležité. Ak sa chystáte na dlhší beh a vonku je teplo, tak si určite nezabudnite zobrať so sebou vodu a určite sa zídu aj nejaké energetické tyčinky alebo energetické gély. Po každom behu ráno si určite treba dopriať výživné raňajky. Nie nadarmo sa hovorí, že raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa.

Premáhanie je naozaj ťažké, ale ten pocit po dobehnutí je naozaj skvelý. Do práce prísť s úsmevom a myšlienkou, že si niečo pre seba spravil je naozaj na nezaplatenie. Ak si mal v práci jeden z tých ťažších dní, koniec koncov, môžeš ísť domov s pocitom, že si už niečo dobré pre seba dnes spravil a nemusíš sa nikde ponáhľať.

Príjemné ranné kilometre praje

Patrik
www.bezeckepotreby.sk

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00