Testujeme ON Running Cloudstratus

Testujeme ON Running Cloudstratus

Dnes tu máme na test ďalšie ON-ky a budeme testovať model Cloudstratus. Tento článok píšem nie po jednom, dvoch či troch behch, jednoducho som chcel Cloudstratus poriadne precítit, pozbierať všetky dojmy a následne hodnotiť.CloudStratus je objemová topánka na cesty a ponúka dvojitú konštrukciu obláčikov vďaka čomu dosiahne lepšiu podporu ...
Výbava bežca21.10.2019 13:56:59

Dnes tu máme na test ďalšie ON-ky a budeme testovať model Cloudstratus. Tento článok píšem nie po jednom, dvoch či troch behch, jednoducho som chcel Cloudstratus poriadne precítit, pozbierať všetky dojmy a následne hodnotiť.

CloudStratus je objemová topánka na cesty a ponúka dvojitú konštrukciu obláčikov vďaka čomu dosiahne lepšiu podporu z vnútornej strany. 

Ide povedzme o nadstavbu modelu Cloudflyer ktorý je tiež výborný v rámci objemu a tempa, ale toto by malo ON posunúť ešte dalej. Cloudstratus má 305g čo je na objemovú tenisku dobrá hmotnosť. Sklon pata spička bol nastavený na 8mm. Podľa On-u by to mal byť hltač kilometrov, tak sa o tom poďme presvedčiť.

Hneď keď si Cloudstratus obujete, prídete na to že topánka nemá úplne štandardné riešenie. CloudStratus ako každý model od ON-u je výborný, čo sa týka zvršku. To je vždy niečo čo ma na ON-e dostane. Model Cloudstratus je iný v rámci asymetrického šnurovania, hneď prvý pocit pri obutí zistíte, že je širšií. Je to niečo čo si iste obľúbia bežci ktorí majú halux alebo problémy so širším chodidlom.

Pači sa mi, že dierky v prednej časti šnurovania si môžete vybrať. Jednoducho je na Vás, či zvolíte vonkajšiu, prípadne vnútornú stranu podla toho akú šírku chodidla máte. On Running sa opäť technológiou šnúrovania priklonil k hviezdicovej verzii a za nás opäť správne. Chválili sme to už na modely Cloudflyer a chválime to aj dnes. 

Ako som už na žatiaku povedal, tento test nie je písaný po prvom behu či krátkom prebehnutí. Jednoducho som ho chcel lepšie spoznať, aby som len tak neprihrial polievočku, či zbytočne nekritizoval niečo, čo sa po prvom behu može a nemusí ukázať. 
CloudStratus má priniesť v ON-e vďaka Helion medzipodrážke viac tlmenia. Má to byť niečo ako násobok toho bežného. Veď predsa hovoríme o 2 radoch obláčikov namiesto jedného. Mne sa to pri prvom behu úplné nepreukázalo tak som si povedal že dám tomu 2-3-4 behy...ON hovorí o tejto topánke, že Cloudstratus je bežeckou obuvou s ultimátnym tlmením. Ja by som to však upresnil. Cloudstratus na pomery ON-u ponúka naozaj dobré tlmenie, možno výborné. Ale keby som to začal porovnávať napr. s Hokou alebo s modelom ASICS Gel-kayano, či Mizuno Wawe Inspire, tak si dovolím povedať že tie sú čo sa týka tlmenia pohodlnejšie. 

Nebral by som to však ako negatívum. CloudStratus je postavený s dna ON-u a to znamená, že je to topánka ktorá ma byť objemová, má 305 gramov, ponúkne aj dostatok podpory, ale jednoducho je rýchlejšia. V modely Wave-Inspire, či v Asics-e maté pocit že tlmenie stojí nejakú tú energiu, ale v ON-e cítite tu rýchlosť. Možno je to Speedboardom, ktorý sa nachádza vo vnútornej strane a pomáha tak násobiť rýchlosť. Podľa môjho názoru je ON Cloudstratus výborná objemová topánka v prípade, ak hľadáte niečo s ľahkou podporou a niečo také, trošku šmrncnute tempovou topánkou. V takom prípade bude Cloudstratus výbornou voľbou. 

Čo značka ON Running opäť len potvrdzuje, to je že ON zvršky robiť skutočne vie.

Cloudstratusy sedia na nohe naozaj výborné. Zaujímavým detailom je jazyk, ktorý je prepojený s vnútornou stranou topánky. Keď si ho obujete, máte pocit ako v papučke. Viete síce, že ho máte na nohe, ale ten pocit je výborný. Šnurovanie, to je úplne famózna vec. Bežci ktorí majú širšie chodidla si Cloudstratus jednoducho zamilujú. Ak niekto uvažoval nad modelom Cloudflyer, avšak bol priúzky, tak Cloudstratus padne ako uliaty. 

Ak by som mal ešte niečo vyzdvinhút na tejto topánke, tak to, že máte topánku ktorá je odtlmená, ktorá je ľahko pronačná, ale bez straty rýchlosti. Na záver môžem povedať, že mňa ON Running opäť nesklamal.

Ja už sa teším nadalší test tejto švajčiarskej značky a verím, že aj týmto článkom sme Vám ON Cloudstratus priblížili a pomohli bližšie spoznať. Lebo ak máte v hľadáčiku novú cestnú tréningovú obuv na objemy, s týmto modelom by ste iste mali počítať. 

Článok pre Vás pripravil Matej
www.bezeckepotreby.sk

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00