ako_zvladnut_dlhe_behy_s_usmevom

Ako zvládnuť dlhé behy s úsmevom!

Existuje veľa dobrých dôvodov, prečo zaradiť dlhé behy do svojho bežeckého tréningu. Predĺženie samotného behu zvyšuje výdrž, spaľuje tuk a buduje dôveru v samého seba. Žiaden strach, nemusíte prekonávať svetové rekordy, aby ste tieto benefity dosiahli. Dlhý beh je čokolvek dlhšie ako ste za posledný mesiac bežali.Nebezpečenstvo však číha ...
Tréning07.09.2023 14:19:11

Existuje veľa dobrých dôvodov, prečo zaradiť dlhé behy do svojho bežeckého tréningu. Predĺženie samotného behu zvyšuje výdrž, spaľuje tuk a buduje dôveru v samého seba. Žiaden strach, nemusíte prekonávať svetové rekordy, aby ste tieto benefity dosiahli. Dlhý beh je čokolvek dlhšie ako ste za posledný mesiac bežali.
Nebezpečenstvo však číha najbližšie - v hlave. Dokážem bežať tak dlho? Zvládne to moja kondícia? Je moje telo dostatočne pripravené? Som ja sám pripravený? To všetko nám môže zmariť naše úsilie.
Ponúkame návod, ako poslať do minulosti všetko, čo sa Vám postaví do cesty :

1. Ste unavený! Pomalé tempo a navyše aj tá trať je nejaká dlhá. V prípade, ak ste začiatočník a ešte striedate beh s chôdzou, zaraďte si častejšie fázy chôdze, napr. beh 5 minút / chôdza 50 sekúnd .
V prípade, ak už máte bežecké začiatky za sebou, budujte si svoju psychickú odolnosť krátkodobými vizuálnymi cieľmi, kde ešte potrebujete odbehnúť.

2. Nudíte sa! Bežte s priateľmi, konverzujte. Sústreďte sa na udržanie stabilného bežeckého tempa tým, že si budete počítať kroky vo vybratých minútach. Aj to pomôže k udržaniu rovnomernej rýchlosti.

3. Neveríte si! Nebojte sa, nie je na tom nič zvláštne mať obavu, či prekonáte novú vzdialenosť. Jediným zaručeným receptom je ostať pozitívny a veriť v samého seba. Treba si uvedomiť, že to čo potrebujete je prekonať danú vzdialenosť, na rýchlosť či čas treba zabudnúť.

4. Chýba Vám motivácia! Vráťte sa naspäť do detstva a pripomeňte si čaro odmien. Existuje predsa celý oceán možností, ako si dopriať odmenu za odvedený výkon. Stačí byť lepší ako ste plánovali a odmena Vás neminie :)

5. Príliš teplo, príliš zima, hlad, smäd! Všetko sa dnes spyklo proti Vám. Základná príprava pred behom Vám pomôže vysporiadať sa so všetkými problémami. Použite bežecký opasok, naplánujte si trasu behu. Nezabudnite na gély, tyčinky, tablety v opasku alebo využite skrýš priamo na trase. Nátelník okolo pása, v prípade ak teplota klesne. A samozrejme, v horúcom počasí dostatok vody na uhasenie smädu každých 10-15 minút.

DRŽÍME VÁM PALCE!

Vaše bezeckepotreby.sk

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00