2XU - Skutočná kompresia

2XU - Skutočná kompresia

Dnešná doba praje novinkám a mnoho značiek do svojho porfólia rado zaradí aj produkty s vyššou pridanou hodnotou. Kompresia je jednou z týchto noviniek. Ako iste poznáte, máte kompresné podkolienky za skvelých 15 Eur z “čiba”, ale aj za 50 Eur, tie od značky CEP napríklad. Áno, cena hovorí jasnou rečou, 35 Eur vo vačku môže lákať, ale… Ale v ...
Výbava bežca21.08.2019 17:11:06

Dnešná doba praje novinkám a mnoho značiek do svojho porfólia rado zaradí aj produkty s vyššou pridanou hodnotou. Kompresia je jednou z týchto noviniek. Ako iste poznáte, máte kompresné podkolienky za skvelých 15 Eur z “čiba”, ale aj za 50 Eur, tie od značky CEP napríklad. Áno, cena hovorí jasnou rečou, 35 Eur vo vačku môže lákať, ale… Ale v niečom predsa musí byť háčik. A tých tu je hneď niekoľko. To že sa na niečom uvádza, že “Kompresné”, ešte to neznamená, že sa jedná o kompresiu, ktorá Vám bude prospešná. Stáva sa, že zákazníci pri slove kompresia vyjadrujú nespokojnosť, či pohoršenie nad tým, ako to nefunguje. Vo väčšine však prídeme na to, že “TO” vlastne kompresné nebolo. Lebo keď niečo sťahuje, ešte to neznamená, že je to aj kompresné (v zmysle pridanej hodnoty z kompresie). Ak sa rozhodneme, že do nášho portfólia priberieme nejakú novinku, najskôr ju poriadne preveríme. Pri rozhodnutí rozšíriť rady kompresného oblečenia sme hľadali niečo, čo je nielen otestované, ale hlavne 100% funkčné.

2XU - správny výber

Značka 2XU v kompresii nie je žiadny nováčik. Táto austrálska značka bola založená profesionálnym triatlonistom, Jamie Huntom vďaka jeho posadnutosti priniesť do športu brilantné technológie. Rok 2005, miesto Melbourne. Vzniká značka 2XU. Začiatky venujú všetku svoju energiu triatlonu, neskôr sa sa 2XU stáva najtechnickejšou spoločnosťou venujúcou sa výrobe a produkcii športového oblečenia. Od komplet bežeckého porfólia si tento austrálsky klenot obľúbili mnohé NBA či NFL tímy, známe US Navy SEALs, úspešný olympionici či majstri sveta. Kľúčom k tomuto úspechu je nasledovné:

  • PWX - dokonalé vlákno, ktoré tvoria 3 slová. Sila /power/, Hmotnosť /weight/ a Flexibilita.
  • Durability and Comfort - PWX vlákno ponúka maximálnu mieru komfortu a odolnosti
  • Graduated Compression - stupňovaná kompresia medicínsky certifikovaná na prístroji Salzman.
  • AIS a RMIT University - Viac ako dekádu prebieha testovanie s renomovaným Austrálskym Inštitútom Športu a technologickou Univerzitou Melbourne (RMIT)

2XU - Tested

Tested teda testované. Vlákno 2XU bolo podrobené testovaniu Rovnováhy Sily vs Zvyškovému ťahu.

Tento údaj je pri kompresii dôležitý, keďže vyjadruje schopnosť udržať rovnakú mieru kompresie po čo najdlhšiu dobu, tj. aby sa nestalo, že kompresiu jednoducho vyperiete. Kompresné oblečenie značky 2XU ponúka viac ako 2-násobne silnejšiu mieru kompresie.

2XU - Proven

Proven, teda dokázané. Vyššie uvedený výskum a všetky porovnania či percentuálne vyjadrenia sú výsledkom štúdie Austrálskeho inštitútu športu.

2XU - Fact

Fact, teda fakty. Pozrite sa, čo všetko dokáže kompresné oblečenie 2XU:

  • zabezpečí 5% nárast vrcholného výkonu a 18% zvýšenie krvného toku do kvadricepsov
  • dochádza k silovému zvýšeniu o 1.4% u cvičenia trvajúceho do 30 minút
  • 10.6 sekundy je údaj, o ktorý budete rýchlejší na 5 kilometroch v prípade, že pobežíte v dlhých kompresných nohaviciach 2XU
  • vďaka zníženiu vibračných vlastností kvadricepsov, lýtka a okolitých mäkkých tkanív znížite riziko zranenia
  • 2XU zníži príznaky zrážania krvi počas maratonu
  • počas 15 minútového cvičenia zníži srdcovú frekvenciu o 2.5%
  • počas 60 minút regenerácie odstráni o 4.8% viac krvného laktátu
  • počas rovnakej doby regenerácie zníži opuch stehna o 1cm a lýtka o 0.6cm

Kompresné oblečenie neznamená, že bez tréningu pokoríte osobák, či maratón. Správne a skutočne kompresné oblečenie pomáha zvyšovať Váš výkon, znižuje mieru zranenia či urýchľuje regeneráciu. Súhlasíme, že sa niekto v tomto oblečení necíti komfortne či pohodlne, nesúhlasíme však s tvrdením, že kompresné oblečenie je len marketingový ťah. Koniec koncov, potvrdzujú to aj mnohé štúdie. Za bezeckepotreby.sk značku 2XU jednoznačne odporúčame.

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00