bezecky_kocik_bob_revolution_pro

Testovali sme bežecký kočík BOB Revolution

Na čo a pre koho je kočík určený? V prvom rade je určený na šport. Veľkosťou kolies, ľahkosťou ovládania a skutočne nízkou hmotnosťou si ho určite zamilujete. Po vlastnej skúsenosti viem, že využiť ho môžete skutočne na viac športov, nielen na beh. Pre nás bol BOB Revolution Pro ako ďalší kočík, ktorý sme chceli používať na beh. Obľúbili sme si ho ...
Zaujímavosti22.03.2024 13:20:19

Na čo a pre koho je kočík určený? V prvom rade je určený na šport. Veľkosťou kolies, ľahkosťou ovládania a skutočne nízkou hmotnosťou si ho určite zamilujete. Po vlastnej skúsenosti viem, že využiť ho môžete skutočne na viac športov, nielen na beh. Pre nás bol BOB Revolution Pro ako ďalší kočík, ktorý sme chceli používať na beh. Obľúbili sme si ho však natoľko, že sa stal našim hlavným kočíkom. 

Prečo je vlastne taký dobrý?

- Hmotnosť: dvíhať 20 kilový kočík + pasažier a neustále ho prenášať nie je žiadna maličkosť. A to ani nevravím o behu. Keď spočítame hmotnosť dieťaťa a hmotnosť kočíka, každé kilečko príde vhod. BOB Revolution Pro váží skvelých 12.8kg. To znamená, že aj s dieťatkom ste stále do 20kh, čo je skvelá správa ak  sa chystáte vybehnúť aj nejaké to stúpanie.

- Priechodnosť: kolesá sú skutočne veľké. To je dobré a ihneď pri prvom behu pochopíte prečo. Nižší valivý odpor s možnosťou fixného nastavenia /aretovania/ predného kolesa znamená odbremenenie od neustáleho natáčania kočíka tým správnym smerom. Skutočný benefit veľkých kolies, ale oceníte v teréne. Či už to bude lesná, alebo poľná cesta, len tak niekde nezapadnete. Nám sa až stávalo, že ľudia reagovali veľmi prekvapene, keď nás videli na miestach, kde bežne kočík nemá nárok. A ak už aj máte “štastie” na defekt, dušu kúpite v každej cyklopredajni.

- Tlmenie: Po stranách BOB Revolution sa nachádzajú dve tlmiace vzpery, vďaka ktorým si pohodlne nastavíte tlmenie. Je dvojpolohové podľa potreby. Odtlmená je zadná časť kočíka. 

- Bezpečnostné pásy - systém polstrovaných 5 bodových pásov uchytí dieťatko dostatočne pevne. Ani okrajovo nenastala situácia, kde by sme zapochybovali o bezpečnosti nášho malého bežca :-)

- Polohovateľnosť: od takmer sedu /nie je možné nastaviť pravý uhol/ až po “takmer” ľah /asi 170 stupňov/. Systém ovládania je veľmi jednoduchý. Stačí povoliť po stranách dva popruhy a zo sedu je ľah.

- Výhľad na pasažiera: na vrchnej strane striešky je priehľadné okno o veľkosti 30 x 30 cm, ktoré si v prípade potreby viete “zatvoriť”. Rovnako viete otvoriť “vetračku” pri hlavičke /komplet zadný diel/ a ponúknuť čerstý vzduch, alebo ľahko nazrieť, či ešte pozoruje okolie, alebo už je opať v snoch.

- Ochrana pred nepriazňou počasia: strieška má dve polohy. V prvej polohe je drobec v bezpečí od pása vyššie, ak sa však počasie zhorší, druhá poloha striešky prekryje aj nožičky.

- Brzdy: nožná brzda je štandardom. Vo verzii Revolution Pro je k dispozícii aj ručná brzda, ktorá sa iste hodí, ak počítate aj s korčulami, alebo behom hore a teda aj dole kopcom.

- Výška rúčky: tú si viete nastaviť do vopred predefinovaných polôh, ktorých je osem. Znamená to dobrú ovládatelnosť bez ohľadu na výšku bežca.

- Zbaliteľnosť: na kompletné zbalenie Vám stačia len dva pohyby. Najskôr zaistíte nožnú brzdu a potom už len stlačíte páčky na bočnej strane a je to. Veľkostne sa zmestí asi do každého kufra auta a ak by ste chceli ešte ušetriť ešte viac miesta, tak cez rýchloupináky /bicyklový systém/ jednoducho koleso uvoľníte. 

Na čo sme boli zvedaví?

Asi najviac, aké je to pri behu. Kočík vyzerá mohutne a preto bola otázka náročnosti behu s kočíkom na mieste. Avšak už pri prvom behu sme pochopili, že sa nie je čoho obávať. Pri kopcoch sa určite viac potrápite, na rovinkách je to však parádna zábava. Veľmi nás potešila obratnosť a ľahká manipulácia. Kočík sa otočí doslova na mieste a aj keď v nás “trojkolka” evokovala nestabilitu, ani raz sa nám nestalo /a to sme s ním kadečo povystrájali”/, aby sme dosiahli bod prevrátenia.
Dobrou správou je široká paleta doplnkov. K modelu Revolution Pro si je možné zakúpiť od jednoduchej pláštenky, cez slnečnú clonu až po teplý fusak, alebo vaničku. Kedže značka BOB patrí pod spoločnosť Britax, je možné na kočík upevniť cez jednoduchú úchytku aj vajíčko od spoločnosti Britax. K dispozícii sú aj doplnky ako desiatový pultík, aby malému bežcovi nedošli sily. Nakoniec ostane skvelý pocit, kedže behu ste sa vzdať nemuseli a malého bežca máte stále zo sebou. A od kedy ho môžete vziať na prvú jazdu? Od šiestich mesiacov až kým len budete vládať :-) Verím, že sme aspoň trošku pomohli.

Vidíme sa na behu. Samozrejme aj s drobcami :-)

Maja
www.bezeckepotreby.sk

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00