Kto netúži po dobrodružstve II ?!

Kto netúži po dobrodružstve II ?!

21. Budete vyzerať lepšie a zároveň sa cítiť skveleTelo sa behom spevní a zároveň budete vo forme. Beh však neznamená väčší svalový objem. Ak túžite po väčšej svalovej hmote budete musieť k tejto pohybovej aktivite zaradiť aj návštevu posilňovne.22. Je ideálny pre odbúravanie nadváhySamotný pohyb = beh, neznamená že automaticky budeme stále ...
Zaujímavosti16.08.2018 12:30:30

21. Budete vyzerať lepšie a zároveň sa cítiť skvele

Telo sa behom spevní a zároveň budete vo forme. Beh však neznamená väčší svalový objem. Ak túžite po väčšej svalovej hmote budete musieť k tejto pohybovej aktivite zaradiť aj návštevu posilňovne.

22. Je ideálny pre odbúravanie nadváhy

Samotný pohyb = beh, neznamená že automaticky budeme stále chudší a chudší. Zo začiatku v úvodných týždňoch to tak fungovať môže, avšak časom si treba uvedomiť, že ruka v ruke so športovaním musí ísť aj náš jedálniček a správne stravovanie.

23. Zbaví Vás nudy

Po tom, čo si deti založia vlastné rodiny sa mnohokrát naskytne nepríjemný pohľad na ženy postihnuté „syndrómom opusteného hniezda“ a mužov váľajúcich sa v kresle pri televízii. Ak sa Vám to stalo, neváhajte a aplikujte jednoduchý protijed – pravidelne behajte.

24. Zlepšuje pamäť a schopnosť dlhodobo sa koncentrovať

Keďže beh podporuje, stimuluje rast nových mozgových buniek, prehlbuje sa po ňom schopnosť učenia a pamäti. Aj keď si možno myslíme, že po behu predsa budeme unavení, práve naopak: študenti, ktorí behajú pravidelne sa následne lepšie sústreďujú na výklad učiva v porovnaní so spolužiakmi.

25. Zrýchľuje mentálne reakcie

Vďaka behaniu sú naše reakcie pohotovejšie a rýchlejšie. Vieme urýchlene riešiť aktuálnu nepríjemnú situáciu bez stresu a podobných „zbytočností“ (alkohol, cigarety, prejedanie, drogy).

26. Zlepšuje flexibilitu

Sme adaptabilnejší, novému prostrediu sa ľahšie a jednoducho prispôsobíme bez vážnejších ťažkostí.

27. Rozvíja húževnatosť a inšpiruje

Výskumy dokazujú, že pri riešení zložitých či dlhodobých duševných úloh sa fyzicky aktívni ľudia nevzdávajú tak ľahko a jednoducho.

28. Vedie k racionálnosti

Bežci bez pochýb riešia kritické situácie racionálnejšie a kľudnejšie ako nešportujúci ľudia.

29. Prehlbuje sebareflexiu

Svoje skutky a chyby vieme lepšie analyzovať, priznáme si chybu a zlyhanie. Šport a najmä samotný beh vedie ku komplexnému vývoju osobnosti v emocionálnej rovine.

clanok_beh.jpg

30. Zvyšuje schopnosť presadiť sa

Presadiť sa v súčasnom uponáhľanom svete je mnohokrát veľmi náročné. V tom majú výhodu najmä bežci na kratšie trate, u ktorých sa výrazne rozvíja súťaživosť. Sú schopní vydať zo seba maximum v čo najkratšom čase, čo si dnešná doba vyžaduje úplne všade.

31. Prinúti vás siahnuť na dno psychických aj fyzických síl

Konečne spoznáme, čo v nás naozaj je.. :)

32. Poznáte pocit, ktorý poznajú iba skutoční víťazi

Ako? Z osobnej skúsenosti som pochopila veľmi jednoduchú a základnú vec: najväčší boj je ten, ktorý zvádzame sami so sebou. Teda ako? Musíme zvíťaziť nad svojím druhým pohodlnejším JA! Ak prekonáme samých seba, objavíme v sebe elán a odhodlanie.

33. Posilní to Vaše sebavedomie

Ak ubehnete kilometer v dobrom a Vašom vysnívanom čase alebo dokončíte svoj prvý dlhý beh, budete mať pocit, že vám svet leží pri nohách. Ten váš.. :) – ale na tom predsa nezáleží.

34. Dá Vám odpovede

Dlhé behy sú ako život.. plné skúseností a odpovedí aj na tie najzložitejšie otázky. Stačí to iba vyskúšať a uvidíte, že počas behu vás napadne mnoho vecí a nájdete riešenie na každý problém.

35. Naučí vás prekonávať prekážky

Najskôr tie bežecké a následne aj tie ľudské v bežnom živote. Mnohokrát budete mať pocit, že už ďalej nevládzete a aj napriek tomu sa prinútite bežať ešte rýchlejšie k ďalšiemu stromu, potom k ďalšiemu a ďalšiemu. Tento model potom jednoducho aplikujete aj v iných oblastiach života.

36. Premôže jesenné depresie a vytrhne vás zo zimného spánku

Naše telo potrebuje v zimných mesiacoch hormóny dobrej nálady – endorfíny omnoho viac. Jednoduchým prostriedkom ako sa vyhnúť jesenným depresiám bez tabletiek, ktoré akosi veľmi nezaberajú je teda behanie aj počas týchto mesiacov. Budeme veselší, aktívnejší a samozrejme Vám to následne pomôže aj pri posilnení imunity – budete odolnejší počas chrípkových období, ktoré naše okolie trápia každoročne.

37. Upevňuje partnerský vzťah

Dnes už aj samotní organizátori rôznych bežeckých podujatí dávajú najavo skutočnosť, že beh je najjednoduchšou záľubou, ktorú môžu mať manželia, či partneri spoločnú. Pozývajú nás na Valentínske behy, spoločné štafetové preteky a rôzne podujatia, ktoré upevňujú nielen tie partnerské ale aj ľudské a medziľudské vzťahy.

38. Zbližuje rodičov s deťmi

Generačné bariéry rúca predovšetkým spoločná aktivita. Behať s deťmi jednoduché nie je, avšak prečo nevyskúšať spoločný pretek rodičov a detí. Deti zvyčajne nemajú radi pravidelnosť, ale motivácia dospelých je tou najsprávnejšou cestou, ako byť správnym vzorom, ktorý budú nasledovať aj v dospelosti.

39. Vyvoláva príjemný stav uvoľnenia

Je dôležitý pre celkovú rovnováhu organizmu, fyzickú aj psychickú. Podľa niektorých bežeckých nadšencov sa dokonca môže dostaviť správna harmónia tela a ducha. Z osobnej skúsenosti môžem povedať, že je to najlepší spôsob ako si „vyvetrať hlavu“ a mnohokrát aj doslova utiecť pred problémami, ktorých riešenie nám počas dlhotrvajúceho behu určite zíde na um.

40. Zmení sa vám celý život k lepšiemu

Rozhodnutie začať pravidelne trénovať je výrazný zásah do doterajšej rutinnej činnosti – nový životný štýl. Hlavným prínosom je predovšetkým nový a oveľa aktívnejší prístup k životu.


Verím, že tieto dôvody boli dosť presvedčivé :) 
V nasledujúcom článku si ešte napíšeme 7+7 dôvodov špeciálne pre dámy, pánov.

Katka

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00