najlepsie_multifunkcne_smart_hodinky_sGPS

Jarda Hýzl - môj obľúbený Garmin

Ďalšie "Garmin" som si priviezol z majstrovstiev sveta v triatlone z Hawaja a sú to 920XT. To sú asi najlepšie športové hodinky určené pre športovcov podávajúcich výkon. Teda myslel som si to, že sú najlepšie.Asi mesiac sa mi na ruke vynímajú, podľa môjho názoru, tie najkrajšie športové hodinky od firmy Garmin. Volajú sa Fenix 3. Na rozdiel od ...
Výbava bežca25.09.2023 12:41:06

Ďalšie "Garmin" som si priviezol z majstrovstiev sveta v triatlone z Hawaja a sú to 920XT. To sú asi najlepšie športové hodinky určené pre športovcov podávajúcich výkon. Teda myslel som si to, že sú najlepšie.
Asi mesiac sa mi na ruke vynímajú, podľa môjho názoru, tie najkrajšie športové hodinky od firmy Garmin. Volajú sa Fenix 3. Na rozdiel od 920XT, ktoré sú hranaté, majú obdĺžnikový tvar a na ruke vyzerajú dobre :) , tieto pôsobia dojmom luxusných hodiniek. Na prvý pohľad vyzerajú ako hodinky ku košeli, k obleku, na rokovania. Sú okrúhle, relatívne veľké a dá sa na nich meniť mód ukazovateľa času. Na šport môžeme použiť čas digitálne, ak ich použijeme pre inú príležitosť, viac spoločenskú, nastavíme mód klasického ukazovatele času, tzn. hodinkové ručičky, ukazovateľ dátumu, s bielym alebo tmavým podkladom. Sú celokovové s gumovým čiernym remienkom (dodáva sa aj v iných farbách) a aj pri svojej veľkosti veľmi dobre sedí na ruke hlavne pri športových aktivitách, pre ktoré sú primárne určené.
Môžem porovnávať garmin Fenix 1, ktorý stále mám a garmin Fenix 3, ktorý už mám. "Jednotky" sú veľmi veľké, mohutné a ťažké. Ale tiež dobre vyzerajú. Robia dojem nerozbitných hodiniek, pomocou ktorých sa dá ubrániť pred človekom, ktorý by chcel ublížiť, proste ho hodinkami udriem ☺ a utečiem. Garmin Fenix 3 sú subtílnejšie, ľahšie, výrazne krajšie (podľa mňa) a radšej pred prípadným útočníkom utečiem, než aby som ho nimi udrel. Nie z dôvodu, že by to nevydržali, ale preto, že sa k tomu nehodia ☺. Hodinky ale nie sú určené na ochranu majiteľa, ale k meranie rôznych dôležitých a menej dôležitých veličín, ktoré pri športe potrebujeme a chceme poznať.
Po mesačnom každodennom užívaní môžem povedať a napísať, že sú užívateľsky veľmi jednoduché, ako na ovládanie, tak na vyhodnocovanie. Vo svojom základe majú snáď všetky dôležité aeróbne športy, ktoré Vás napadnú. Dokonca aj lezenie. Na každý šport (od trialonu, cez plávanie, beh, jazdu na bicykli, bežecké lyžovanie, zjazdové lyžovanie, turistika aj už spomínané lezenie) môžeme podľa chuti a toho čo chceme merať nastaviť údaje, ktoré majú hodinky zaznamenávať a ukazovať. Výber je naozaj veľký a nenapadá ma, čo Garmin Fenix 3 nevie zaznamenať. Asi len počet vdychov a výdychov pľúc, alebo kurz mien :). Sú pripojiteľné cez wifi s Vašim počítačom, alebo pomocou USB kábla až po BT rozhranie. Ak ním Váš telefón disponuje a máte v ňom nahraný garmin connect, môžete na hodinkách vidieť, kto Vám volá, alebo píše. Táto funkcia je výborná najmä na bicykli, kedy nemusíte telefón vyťahovať z vrecka a pritom vidíte, kto volá, alebo píše. Pripojenie a vyhľadanie GPS je veľmi rýchle, dá sa povedať po mojich skúsenostiach málokedy trvá dlhšie ako jednu minútu. Ak meníte niekoľko senzorov tepovej frekvencie, hodinky si ich vždy vedia nájsť, uložiť a spárovať zakaždým len s tým, ktorý momentálne používate. Vyhodnotenie tréningu alebo akékoľvek iné aktivity skvelo fungujú cez Garmin connect, kde sa Vám všetky zaznamenané údaje krásne ukážu v grafoch a číslach. Pekná parádička pre tých, čo sa radi pozerajú na čísla a grafy :-).
Pri mesačnom každodennom používaní som mal len dve malé chvíľky, kedy ma hodinky ľahko sklamali. Prvá bola pri plávaní na otvorenej vode v priehrade Liptovská Mara, kedy som si pripravil mód hodiniek na plávanie v otvorenej vode, spojenie s GPS bolo počas chvíľky a ja som skočil do vody. Môj údiv nastal v momente, keď som na konci plávanie vypol stopky a ..., nenačítal sa mi údaj o naplavaných metroch. Skúsil som Fénix 3 reštartovať a potom už všetko fungovalo ako malo. Druhý malý zádrhel som objavil ráno po prebudení, keď sa hodinky zastavili na čase niekedy v noci. Opäť po reštartovaní ďalej všetko fungovalo ako malo.
Záverom po mojej laickej recenzii chcem všetkým vyznávateľom športových aktivít hodinky Garmin fenix 3 odporúčiť, nie, nie len odporučiť, ale priamo prikázať :). Majte ich na ruke stále a užívajte si ich. Je skutočne radosť ich mať. Veľmi dobre vyzerajú a ešte lepšie sa s nimi pracuje. Prirastú Vám k ruke a nebudete ich chcieť dať dole zo zápästia☺. 
Tak veľa šťastia a športových výkonov s hodinkami Fenix 3.

Jarda Hýzl

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00