Ako_vznikla_prva_hoka_one_one_a_v_com_je_unikatna

Bežecká obuv Hoka One One a jej história.

Mnohí z nás o značke Hoka One One nepočuli, mnohí z nás značku Hoka už registrujú a pre niektorých z nás je to už značka známka. Ako ale vznikla skutočne prvá Hoka One One a čím sa pri jej navrhovaní inšpirovali? Príbeh tejto francúzkej značky sa začína písať v horách. Na nespevnených horských cestách dvaja výborní trailoví bežci Jean-Luc a ...
Zaujímavosti22.02.2019 09:53:03

Mnohí z nás o značke Hoka One One nepočuli, mnohí z nás značku Hoka už registrujú a pre niektorých z nás je to už značka známka. Ako ale vznikla skutočne prvá Hoka One One a čím sa pri jej navrhovaní inšpirovali? 

Príbeh tejto francúzkej značky sa začína písať v horách. Na nespevnených horských cestách dvaja výborní trailoví bežci Jean-Luc a Nico dostávajú myšlienku na jedinečnú bežeckú obuv, z ktorej neskôr vzniká Hoka One One. 

"Na jednoduché vyriešenie problému je často potrebné radikálnu zmenu. Pôvodný “plán” bol návrh bežeckej obuvi, ktorá bude rýchlejšia pri zbehoch. Následkom tejto snahy sme objavili nové možnosti a technológie bežeckej obuvi, ktoré tu doposiaľ neboli. Vďaka našej zmenej konštrukcii sme zmenili nie len dizajn bežeckej obuvi, ale hlavne zážitok pri behu. Ukázalo sa však, že to čo pomôže bežcom pri behu na 100 míľ, može pomôcť všetkých bežcom."

Našim cieľom bolo nájsť odpoveď na otázku ako by sme mohli byť rýchlejší, hovorí Jean Luc. Nico dopĺňa ich úspechy v parabolickom lyžovaní, či cyklistických inováciach. Odpoveďou na rýchlosť bol návrh bežeckej topánky, ktorá bola prijatá často so smiechom a nedôverou. Náš tím však veril našej myšlienke a tak sme oslovili niekoľko známych bežcov.  Títo bežci začali v bežeckej obuvi Hoka One One vyhrávať preteky a kupujúci značke venovali pozornosť. 
Náš dizajn bežeckej obuvi je inšpirovaný surfovaním, lyžovaním či jazdou na bicykli, ktorý je a bude súčasťou každej topánky a kolekcie, ktorú pod značkou Hoka One One vyrobíme. 

A v čom je HOKA ONE ONE iná ?!

 

Tlmenie v medzipodrážke - výrazná miera tlmenia vďaka vyššej konštrukcii medzipodrážky s výbornou mierou rýchlosti počas odrazu.

 

 

 

Meta-Rocker - vďaka “kolískovej” konštrukcii medzipodrážky a podrážky, zlepšuje plynulosť prechodu medzi bežeckými fázami. 

 

 

 

Active Foot Frame - bez ohľadu na výšku medzipodrážky ponúka dostatočnú mieru stability

 

 

Zakladatelia značky Hoka One One
Jean-Luc Diard / Nicolas Memoud

Samozrejme nižšie nemôže chýbať inšpiratívne video:


Medzi najznámejšie bežecké modely patrí jednoznačne Hoka Mafate Speed, ktorý bol ich prvou trailovou a jednoznačne ostal najznámejšou trailovkou. Keď už sme v teréne, určite nemôžme zabudnúť na obľúbený SpeedGoat a aktuálne horúcu novinku Hoka Evo Jawz. Medzi najznámejšie cestné verzie patrí Hoka Clifton.   

A čo na to bezeckepotreby? Neexistuje jedinečná bežecká obuv pre všetkých! Ani tie najlepšie recenzie nemajú za potrebu ukázať na jedinú vhodnú bežeckú topánku pre všetkých. Príbeh značky Hoka One One je krásnym príbehom o presvedčení, že môže existovať niečo iné, možno lepšie ako je aktuálne v "ponuke". A je len na každom jednom z nás, či sa rozhodneme tento "nový" produkt vyskúšať, alebo ostaneme verní "osvedčenej kvalite". 

Matej
www.bezeckepotreby.sk
 

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00