preco_zacat_behat_v_terene_a_ako_to_pomoze_vykonu

Čaro trailového behu

ZMENA. Koľkí z nás si to tak často povedia. Zmena by sa hodila. Často bývam podráždený. Miestami aj kričím na deti, rodinu, priateľov. Snažím sa nájsť ten správny dôvod prečo, no nedarí sa. Niečo robím zle! Ja viem, v práci by som si mohol dopriať menej stresu. Samé termíny, veľa administratívy a môj šéf... no, tak o tom radšej pomlčím :-) ...
Tréning07.08.2018 15:11:01

ZMENA. Koľkí z nás si to tak často povedia. 
Zmena by sa hodila. Často bývam podráždený. Miestami aj kričím na deti, rodinu, priateľov. Snažím sa nájsť ten správny dôvod prečo, no nedarí sa. Niečo robím zle! 
Ja viem, v práci by som si mohol dopriať menej stresu. Samé termíny, veľa administratívy a môj šéf... no, tak o tom radšej pomlčím :-) Poznáte to, už včera bolo neskoro! Veď ale, ja BEHÁM. Snažím sa to všetko filtrovať, cez beh! 
Ten stres, deti, rodina, práca... hmm len ten beh nejak nepomáha.

Potrebujem niečo VIAC. Niečo nové. Niečo, čo zaručene pomôže!

Táto téma býva často tou hlavnou pri konverzáciach “cestných” bežcov. Jednoduchý a stereotypný harmonogram. Najskôr práca, potom deti, niekde vtesnať ten svoj obligátny a stále sa opakujúci beh a večer, opäť rodina. Alebo naopak.
Máme pre Vás dobrú správu. Nie je všetkým dňom koniec. Ako liek Vám odporúčame načrieť do kalendára bežeckých podujatí a zamerať sa na tie, na ktoré sa už dlho odhodlávate, no stále to na poslednú chvíľu zavrhnete. TRAILOVÝ BEH!

Zaraďte do svojej prípravy, treníngu alebo akokoľvek to už nazvete trailový beh. Podarí sa Vám objaviť ďalší rozmer behu. Zbavíte sa tých stále sa opakujúcich myšlienok - ide auto, teraz nedýchať a myšlienkami sa prenesiete niekde, kde ste vždy túžili byť. 
To je tá krása, návrat do prírody, kochanie sa jej krásami a prekonávanie samého seba. Akékoľvek cvičenie spôsobuje uvoľnenie endorfínov (prírodnej chemickej látky), ktorá má opiátny účinok pre mozog. Už štúdie v roku 2009 ukázali, že ľudia zostávajú v dobrej nálade po dobu až 12 hodín po cvičení a Vám sa tento čas vďaka TRAILovému behu podarí ešte predĺžiť. 
Práve samotný beh je jedným z najlepších spôsobov, ako toto čerpadlo čo najrýchlejšie roztočiť. Pre mnoho cestných bežcov sú často pozitívne účinky potlačené trúbením áut, stresom z nedostatku kyslíka (výfukové plyny) a prostredím samotným. 
TRAIL RUNNING je tichý a hĺbavý. Mnoho odborníkov dokonca predpisuje svojim pacientom ako náhradu za lieky práve prechádzky/beh v prírode. A tie sú ďaleko účinejšie ako samotné lieky. Štúdia z roku 1996 preukázala, že záporné ióny (neviditeľné molekuly vzduchu, ktoré uvolňujú stromy) zvyšujú prietok kyslíka do mozgu, dokonca rovnako účinne ako samotné antidepresíva.


ZMENA. Práve táto zmena akou je trailový beh je taká výnimočná. Skúste návrat do prírody a nájdite ten skvelý pocit. Pocit ako po prvom, úplne prvom behu, keď sa Vám úsmev tlačil na tvár a vy ste nevedeli prečo.

Držíme Vám palce!

Vaše bezeckepotreby.sk 

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00