Najlepšia bežecká obuv roku 2019 podľa Paťa

Najlepšia bežecká obuv roku 2019 podľa Paťa

Niečo o mne: Ahoj bežci! Čo sa týka mňa, som rekreačný bežec. Keďže som odmalička vyrastal na dedine, tak práve vďaka tomu sa sústredím hlavne na beh po okolitých kopcoch, lesných, poľných cestách, ale samozrejme v láske mám aj spevnené povrchy ako asfalt. Môžem povedať, že možností mám naozaj mnoho. Beh je pre mňa niečo, kde na hodinku, či dve ...
Zaujímavosti23.12.2019 11:38:15

Niečo o mne:

Ahoj bežci! Čo sa týka mňa, som rekreačný bežec. Keďže som odmalička vyrastal na dedine, tak práve vďaka tomu sa sústredím hlavne na beh po okolitých kopcoch, lesných, poľných cestách, ale samozrejme v láske mám aj spevnené povrchy ako asfalt. Môžem povedať, že možností mám naozaj mnoho. Beh je pre mňa niečo, kde na hodinku, či dve úplne vypnem a relaxujem. Moja výška je 181 cm a váha sa pohybuje niekde okolo 80 kg. Som neutrálny bežec, ktorý sem tam behá aj tempá a to v hodnote 4:45 – 5:15 /km. Keďže som po zranení kolena, tak preferujem hlavne tlmenie, ktoré nám ponúka značka HOKA. V obľúbenosti mám aj Švajčiarku značku ON Running v ktorej behávam hlavne tempové behy.

Top bežecký model na cestu za rok 2019:

U mňa je jednoznačný víťaz model Elevon od značky Hoka už druhý rok po sebe. Výborne vyvážená bežecká teniska, čo sa týka tlmenia, stability a pohodlia. Tento model viete využiť na objemové tréningy, ale aj na tempové behy. Teniska výborne sedí na nohe! Päta je uložená v umelom výlisku vďaka ktorému je Elevon stabilnejší, ako bežne neutrálna obuv. V tejto teniske vás bude jednoducho beh baviť. Ak ste neutrálny bežec, alebo bežec so slabou pronáciou, ktorý si pri objemovom tréningu dá sem-tam aj nejaký intervalový beh, tak táto teniska je určená presne pre Vás.

Top tempový model roku 2019:

Pre mňa osobne najlepšia tempová teniska za rok 2019 je z dielne švajčiarskej značky ON- Running, a to model ON Cloudflow 2. Ihneď ako si ju obujete, tak Vás zaujme. Ultraľahký, priedušný zvršok zabezpečí, že sadne na nohu každému. O dizajne ani nehovorím, je famózny. Systém obláčikov funguje parádne, každý sa deformuje individuálne a vďaka tomu sa teniska prispôsobí každému bežcovi podľa jeho vlastného bežeckého kroku. Mal som aj prvú generáciu, kde sa sem-tam sa medzi Cloud elementy zapatrošila aj nejaká skalka, a som veľmi rád, že 2 generácia sa tohto neduhu zbavila. Tento model odporúčam bežcom s neutrálnym došľapom ktorí behávajú tempá okolo 4:30 – 5:00/km.

Top trailový model roku 2019:

Ako som už spomínal, najčastejšie behávam po upravených lesných cestičkách, vybehaných chodníkoch, no sem tam sa dostanem aj na lúky a podarí sa mi skočiť aj do poriadnej kaluže blata. Vybehnúť na kopce a užiť si čvirikanie vtákov, či vánok vetra je pre mňa úplne najviac. Myslím, že sa na tom zhodneme viacerí. Ale poďme na tenisky. Mal som možnosť testovať rôzne trailové modely od značky Inov-8, ON-Running či HOKA One One. Bol to naozaj tažký výber, no rozhodol som sa opäť pre francúzsku značku HOKA.
Trailový model Hoka Torrent je naozaj všestranný. Bol vyrobený ako tempový bežecký model do terénu. Stručne, je to ľahučká teniska s veľmi dobrým tlmením. Vysoké lamely na podrážke zabezpečia výborný grip v teréne. Pevný zvršok výborne obopne a zastabilizuje chodidlo. Hoka Torrent odporúčam všetkým bežcom, ktorí chcú mať maximum pohodlia počas trailových behov. Ak sa Vám zdá Inov-8 alebo Mizuno príliš tvrdé, poprípade modely od Hoky ako Speedgoat alebo Mafate Speed 2 zase príliš mäkké, jednoznačne skočte po modeli HOKA Torrent.

Top dizajn roku 2019:

Bol to naozaj tažký výber, no myslím, že dizajn roku z mňa jednoznačne vyhrala značka ON-Running. Tento rok Švajčiarska značka prišla s naozaj parádnymi modelmi ako Cloudventure, Cloudflow či Cloudstratus. Bolo naozaj s čoho vyberať, no u mňa jednoznačne zvíťazila novinka Cloudflow 2. Do detailu repracovaný zvršok ulahodí azda každému. Neviem sa dočkať čo príde ďalej, keďže tento švajčiarsky majster sa dohodol na spolupráci s najlepším svetovým tenistom Rogerom Federerom. Už teraz sa teším na ich novinky zo sezóny jar/leto 2020.

Vďaka, že ste článok dočítali až sem. Prajem Vám všetkým pokojné vianoce a plno krásnych bežeckých zážitkov. Vídime sa. 

Patrik z bezeckepotreby.sk

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00