Beh_je_liekom_na_telo_aj_dušu.

Pozitívna zmena

Už to trvá asi posledné 2 či 3 týždne. Vybehnem do prírody a málo kedy sa mi stane tak ako to bolo predtým, že si behám len tak sám a málokedy na niekoho natrafím. Úplne opačná situácia ako tá, ktorá panuje práve teraz. Stretávam ludí na miestach, kde sa to predtým nestávalo. Ja sa však nesťažujem, ja sa naopak teším.Áno, je nepopierateľné, že ...
Zaujímavosti14.04.2020 09:42:25

Už to trvá asi posledné 2 či 3 týždne. Vybehnem do prírody a málo kedy sa mi stane tak ako to bolo predtým, že si behám len tak sám a málokedy na niekoho natrafím. Úplne opačná situácia ako tá, ktorá panuje práve teraz. Stretávam ludí na miestach, kde sa to predtým nestávalo. Ja sa však nesťažujem, ja sa naopak teším.

Áno, je nepopierateľné, že prostredie nás mení. Ak k tomu pribudne výnimočná situácia ako je táto, zmeny sa zrazu dejú naozaj rýchlo. Nemáme možnosť vysedávať v centrách na kávičkách, lebo sú zatvorené. Nekonajú sa ani “obľúbené” celodenné nedelné nákupy, lebo obchody sú zatvorené. A tak sme “nútení” vymyslieť úpne nový program. Objavujeme prírodu asi ako nikdy predtým! A to je skvelé, lebo to je presne to, čo nám poslednú dobu unikalo. Len tak, nabaliť rodinu a ísť na piknik. Na prechádzku, zabehať si…. Nehejtujem kaviarne či nákupy. Len myslím, že sme v poslednej dobe trošku stratili mieru. A práve toto je situácia, kedy to môžeme opäť zmeniť a byť k prírode bližšie.

Doma trávime veľa času. A tak máme viac času pozorovať. Ja pozerám z okna a je to taký fajn pohľad. Známych bežcov už poznám z diaľky. Toto je pánko, ktorý si dáva do tela ráno, táto pani vždy popráci… Ale teraz sú tu nové postavy. Z okna vidím viac bežcov, viac postáv, viac úsilia. Nech je bežeckou či športovou motiváciou čokoľvek, treba si ju udržať. Beh je skvelý na hlavu a výborný pre telo. Možno je práve tento čas časom, aby sme prehodnotili naše návyky. Tie dobré nech nám ostanú a s tými horšími máme čas sa popasovať. Stále ste hladali správnu motiváciu začať behať? Podte do toho! Teraz je ten správny čas. Spravte všetko preto, aby ste sa stali lepšími, odolnejšími. Budte počas športu ohľaduplný k sebe aj k ostatným. Beh nie je len o dobrom pocite. Beh je o kondícii, ktorá Vám zacháni nervy po náročnom dni v práci /aktuálne možno aj doma:-)/ a aj zdravie, ktoré bude odolnejšie voči vírusom či baktériam. Vďaka športu lepšie zvládnete náročné situácie, posilníte si mentálne zdravie. Dbajme na správne a vyvážené stravovanie. Strava je palivo, ktoré nás ženie vpred a výrazne ovplyvňuje náš výkon. Ako pracovný, tak športový. Opäť aj vďaka strave budeme odolnejší, lepší, zdravší. Rozmýšlate nad tým, ako prestať fajčiť? Kedy ak nie dnes. Či už je to nadmerná konzumácia alkoholu, alebo samotné fajčenie… Sú to zlozvyky, ktoré môžu práve dnes ovplyvniť odolnosť nášho zdravia, ktoré je vystavené mnohým nástrahám.

Aj takto vás chceme povzbudiť. Dnes je ten správny čas na zmenu. Netreba rozmýšlať ako a kedy by som mohol začať. Môžete začať ihneď. Hneď teraz a byť tak inšpiráciou pre ostatných. Budte pozitívni, nehľadajte negatívne, ale pozitívne príbehy a verte sám sebe. Lebo len Vy sami rozhodujete o vašom šťastí.

Veľa pozitívnej energie a pevné a odolné zdravie praje
Matej

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00