kompresné_oblečenie_skins

Jarda Hýzl - SKINS RY400. Naozaj to funguje ?

A funkčné kompresné oblečenie Skins RY 400 určené na regeneráciu. Týmto kúskom, respektíve dvoma kúskami oblečenia ma vybavili www.bezeckepotreby.sk. Prečítal som si recenzie o tomto "zázraku" regenerácie a tešil som sa, ako budem po ostrove lietať na bicykli☺. Ešte, než začnem popisovať moje pocity, pridám pár čísel pre predstavu.Za 7dní som ...
Výbava bežca13.09.2023 14:07:50

A funkčné kompresné oblečenie Skins RY 400 určené na regeneráciu. Týmto kúskom, respektíve dvoma kúskami oblečenia ma vybavili www.bezeckepotreby.sk. Prečítal som si recenzie o tomto "zázraku" regenerácie a tešil som sa, ako budem po ostrove lietať na bicykli☺. Ešte, než začnem popisovať moje pocity, pridám pár čísel pre predstavu.
Za 7dní som natrénoval celkom 43hodín (jeden deň ako regeneračný, vrátane tri a pol hodiny tréningu). Na bicykli odjazdených 1043km, nastúpaných podľa Garmin niečo málo cez 14 kilometrov. Ubehnutých 45km, naplánovaných len 6 km. Plávanie a beh bol len doplnok ku bicyklu. Dá sa povedať, že každý tréningový deň mal viac ako 6 hodín tvrdého tréningu v kopcoch a v silnom vetre, ktorý je pre ostrov typický. Toľko fakty. A teraz niečo, čomu sa dá povedať subjektívny pocit.
Po každom tréningu, po osprchovaní sa a prezlečení z tréningových vecí, som dal na telo ako prvú vrstvu funkčné oblečenieSKINS RY400. A pretože som hrdým vlastníkom vrchného aj spodného oblečenia v prevedení long, bolo takmer celé moje telo v "kompresii". Až ako ďalšia vrstva išlo na toto oblečenie tričko, resp. krátke nohavice. Farba Skins je taká oceľovo čierna, takže nebolo ani moc nápadné, čo mám oblečené a v pohode som mohol ísť aj na večeru, či do "spoločnosti". Takto odetý som strávil čas až do uloženia sa k spánku. Celkom asi 4-5hodín. Večerné “pretiahnutie” sa tiež odohrávalo v tomto krásnom "obleku". A pocit? Prvý bol hneď poznať po oblečení sa. Skins príjemne chladil, keď večer prišlo zníženie vonkajšej teploty, skins zareagoval a telo stále udržiaval v príjemnej pohode. A pocit druhý? Ten sa prejavoval až druhý deň ráno, bez väčších problémov som vstal a mohol opäť naplno trénovať. A prečo sa nad tým tak rozpisujem ? Jazdím po sústredeniach viac ako dvadsať rokov, takmer vždy bez akejkoľvek regenerácie, rehabilitácie. Tréningovo sa pohybujem na podobných odtrénovaných hodinách za týždeň, ale tento rok som sa prvýkrát cítil každý deň vo fyzickej pohode a mohol bez väčších ťažkostí čo najkvalitnejšie trénovať. Únava sa samozrejme kumulovala následkom dlhých a ťažkých etáp na bicykli, ale naozaj som sa nikdy necítil tak dobre, ako tento rok. Nechcem tvrdiť, že to je len výsledok obliekanie sa do funkčného oblečenia SKINS RY 400, ale verím, že tomu výrazne napomohlo. 
Od návratu domov sa do toho obliekaním aspoň 4x týždene, hlavne po náročných tréningoch. Aby som len nechválil, jedno negatívum som predsa len objavil - zle sa do Skins oblieka a o nič lepšie sa ani nevyzlieka. Je to dané práve kompresiou oblečenia. Je dobré, keď najmä s obliekaním pomôže blízka osoba. Všetkým, kto nemá možnosť kvalitnej a rýchlej regenerácie a kto často so športom cestuje, odporúčam. Ja si len ľahko povzdychnem, že podobné "vychytávky" neboli na trhu o 10-20 rokov skôr ☺. Ale je dobre, že som sa dočkal ešte ako aktívny športovec a môžem ďalej "týrať" svoje telo. Mám šport a všetko, čo k tomu patrí, rád.


Jarda Hýzl

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00