Užite si tlmenie na vašich dlhých behoch

Aký je nový Hoka Clifton 6

Model Clifton od HOKA One One asi netreba nikomu predstavovať. Táto obľúbená tréningovka, ktorá si svojou ľahkosťou a vynikajúcim tlmením podmanila srdcia mnohých bežcov, prichádza do ďalšej sezóny už vo svojej šiestej verzii.Clifton 6 si zachoval vysokú porciu tlmenia, ktorého je viac ako pri jeho predchodcovi vo verzii s poradovým číslom 5. ...
Výbava bežca10.09.2021 12:03:37

Model Clifton od HOKA One One asi netreba nikomu predstavovať. Táto obľúbená tréningovka, ktorá si svojou ľahkosťou a vynikajúcim tlmením podmanila srdcia mnohých bežcov, prichádza do ďalšej sezóny už vo svojej šiestej verzii.

Clifton 6 si zachoval vysokú porciu tlmenia, ktorého je viac ako pri jeho predchodcovi vo verzii s poradovým číslom 5. Vďaka novému typu peny, ktorá sa nachádza v medzipodrážke sa HOKA vracia ku koreňom a prináša do rodiny Cliftonov ešte väčší pocit mäkkosti. To ocenia hlavne bežci pri dlhých tréningových behoch, kde je komfort od prvého až po posledný kilometer prioritou číslo 1. Kolískový efekt, alebo ak chcete, technológia MetaRocker, je vo verzii 6 naozaj citeľná a ženie bežca vpred pri každom jednom kroku. Vítanou zmenou, na ktorú by sme určite nemali zabudnúť je odolnejšia a pevnejšia ochrana prstov.

Štruktúrovaný zvršok bol redizajnovaný a dôraz sa kládol predovšetkým na zvýšenie jeho odolnosti pri zachovaní vysokej priedušnosti. Určite treba vyzdvihnúť pocit stability, ktorý vám nový Clifton po zašnurovaní vykúzli na chodidlách. Pozitívnou zmenou je aj šírka Clifton 6. Aj tu je citelný nárast oproti 5.generácii. Dokonca si dovolíme tvrdiť, že ak pri Clifton 5 bolo pre Vás jediné riešenie šírky ísť do Wide /teda širšej verzie/, pri modely Clifton 6 bude možnos tačiť aj tá "bežná". 

V našej ponuke však nájdete okrem verzie so štandardným strihom aj verziu Clifton 6 Wide, ktorá je špeciálne uspôsobená pre bežcov so širším chodidlom.

Ak teda hľadáte tréningovú obuv s naozaj vysokou mierou tlmenia na hltanie obrovských porcií kilometrov, prípadne s behom iba začínate a chcete svoj pohybový aparát na tvrdom asfalte čo najväčšmi ochrániť, Clifton 6 je pre vás ako stvorený.

Obľúbený model Clifton 6 sme podrobili aj netradičnému testu, keď sme sa mu na "zúbok" pozreli hneď traja. Video pripájame nižšie:

 

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00