Bezeckepotreby.sk testujú “obláčiky”

Bezeckepotreby.sk testujú “obláčiky”

Na tento test sme sa podujali na základe Vašich /zákazníckych/ dotazov. V poslednej dobe sa množili otázky ohľadom značky ON Running a tak sme sa rozhodli pozrieť na novinky z dielne švajčiarskeho výrobcu bližsie v teste bezeckých potrieb. A keďže sme Vám chceli priniesť nestranný test, testovať budeme traja. Patrik a Matej si rozdelili svoje ...
Tréning21.08.2019 17:56:45

Na tento test sme sa podujali na základe Vašich /zákazníckych/ dotazov. V poslednej dobe sa množili otázky ohľadom značky ON Running a tak sme sa rozhodli pozrieť na novinky z dielne švajčiarskeho výrobcu bližsie v teste bezeckých potrieb. A keďže sme Vám chceli priniesť nestranný test, testovať budeme traja. Patrik a Matej si rozdelili svoje úlohy tak, že každý dostal na test na jeden týždeň 2 páry “oniek”. Iba Robo mal na test jeden pár, lebo keď zbadal CloudAce, už žiadny iný nechcel:-) Záver testovania nechávame bez víťaza, keďže pre každého bežca platia iné priority.

Matej si zobral na starosť dve novinky, a to cestný model Cloudsurfer a trailový Cloudventure.

On Running CloudSurfer

Tento model prešiel výraznou úpravou podrážky a medzipodrážky, čo hodnotím pozitívne. Majitelia predchádzajúceho modelu si iste pamätajú nie zrovna ideálnu životnosť obláčikov, čo bolo spôsobené ich malým počom. V novinke pribudla komplet rada na päte aj špičke, čím sa životnosť dostala na úplne inú úroveň. Pomohlo to aj tlmeniu, ktoré je plynulejšie a trochu výraznejšie. Za následok to má nárast hmotnosti z 260 na 330 gramov. Cloudsurfer bola od začiatku stvorená pre rýchlejšie tempá a to jej ostalo. Vyslovene som sa v nej najlepšie cítil v rozmedzí 4:30 až 5:00 km/min. CloudSurfer jednoducho potrebuje trochu rýchlosti. Potom bude majiteľovi robiť úsmev na tvári.

ON Running Cloudventure

Dovolím si tvrdiť, že tu sa udiala najväčšia zmena! Nepridali sa len obláčiky, tu sa zmenila ich štruktúra. Už to nie je “len” zmes gumy, ale kombinácia zero gravity foam “peny” a odolnej zmesi podrážky. Som majiteľom predchádzajúcej verzie a ten posun k lepšiemu je výrazný. Ako v trakcii v mäkkom teréne, tak v tlmení, ale ten najväčší pokrok je v stabilite. Každý jeden krok znamená úplnú istotu. Už som “zodral” nejaký ten pár “trailoviek” a poslednou aktuálnou verziou je Hoka Speedgoat 3, ale Cloudventure iste rozšíri môj obuvník. Pre mňa osobne to najlepšie z dielne noviniek ON Running. Ak by ste sa ale na Cloudventure chceli pozrieť ešte z bližšia, určite navštívte náš YOUTUBE kanál a pozrite si náš TEST.

Patrik si vybral cestné “onky” a to známy Cloudflow a novinku CloudSwift.

ON Running CloudSwift

Keď som ju na prezentácii zbadal, zahľadel som sa do nej. Tešil som sa na ňu až tak, že som ju chlapcom nekompromisne “uchmatol”. Očakávania boli veľké… Vyzerala výborne, tak prečo by mali byť nízke. Silná porcia “marketingového balastu” o Helion-e /podľa ON-u revolučná medzipodrážka/ očakávania zvýšila. Avšak prvý beh, ani druhý a vlastne ani ten tretí beh moje očakávania nesplnili. Jednoducho som od nej čakal viac. Helion znie síce pekne, ale z môjho pohľadu je jednoducho tvrdý. 290 gramov obláčikov pre mestký beh by chcelo viac pohodlia. Tiež sa im vrátil neduh z minulosti, kamienky v zadnej časti podrážky. Vyriešili to na modeli Cloud druhej generácii, netrápi to ani CloudFlow či iný model, ale vzdialenosť jednotlivých obláčikov a ich tvar v oblasti päty znamená, že v Cloudswifte ich cítiť budete. Zvršok ostáva fantastický, systém šnúrovania palec hore, ale za mňa trošku sklamanie.

ON Running Cloudflow

Tento model síce nepatrí medzi novinky, ak by však pri teste značky ON Running chýbal, myslím že by to bola chyba. Po teste môžem povedať, že za mňa jedna z najlepších tempových topánok od ON-u. Pri hmotnosti 230 gramov stále dobre tlmí, a vďaka až 18tim obláčikom je priebeh tlmenia príjemný. Veľkou výhodou je, že zvršok Cloudflow je synonymom pretekovej obuvi. Je ľahký, prievzdušný a výborne obopne chodidlo. Dokonca si myslím, že v danej kategórii patrí medzi tie širšie. Keď to stručne zhrniem, Cloudflow jednoducho splynie s chodidlom tak, že ho ani necítite. Mňa jednoducho táto topánočka bavila /čo sa žial nedá povedať o Cloudswift/.

Robo sníval o CloudAce od kedy ich “ohlásili” a jednoducho ich nedal z nohy

Som šťastným majiteľom niekoľkých modelov od značky od ON Running. Pri  ´Švajčiaroch´ som bol zvyknutý na nižšiu mieru tlmenia a menej stability. Každý z modelov, ktorý som mal možnosť skúsiť mal niečo do seba, ale model Cloudace je úplne iná káva. V portfóliu tejto značky chýbala výborne odtlmená a stabilná topánka. Cloudace túto medzeru výborne vyplnil.
Ak hľadáte pohodlie a stabilitu, tu si iste prídete na svoje. Aj napriek vyššej hmotnosti však nemáte pocit, že je Cloudace lenivý. Počas dlhších tréningových behoch občas môžete popustiť uzdu a prejsť aj do vyššieho tempa a nebudete mať pocit, že by Vás obuv spomaľovala, alebo brzdila.
Čo sa týka exteriéru, tak Cloudace, to je prémiovosť v každom ohľade. Elegantný, ale hlavne účelový dizajn, precízne spracovanie prešití a lepenie jednotlivých častí zvršku je prevedené na najvyššej možnej úrovni.
ON Running CloudAce Určite odporúčam ako objemovku pre každého bežca, ktorý hľadá stabilnú obuv s bezprecedentným tlmením a výnimočnou kvalitou spracovania na veľa, veľa kilometrov.

 

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00