výnimočné_kompresné_nohavice_značky_cep

Kompresné nohavice CEP Run short 3.0.

Nie je to tak dávno, čo značka CEP predstavila svoju novú radu kompresných nohavíc – 3.0. Vzhľadom na históriu značky sme si boli už na prezentáciach vedomí, že to bude veľká vec! Keď len trošku nazrieme do kuchyne značky CEP, ihneď bude jasné prečo. Hoci to tak na prvý pohľad nevyzerá, značka má skutočne bohatú históriu. Úspešný produkt sa rodí z ...
Výbava bežca16.08.2018 12:44:10

Nie je to tak dávno, čo značka CEP predstavila svoju novú radu kompresných nohavíc – 3.0. Vzhľadom na históriu značky sme si boli už na prezentáciach vedomí, že to bude veľká vec! Keď len trošku nazrieme do kuchyne značky CEP, ihneď bude jasné prečo. Hoci to tak na prvý pohľad nevyzerá, značka má skutočne bohatú históriu. Úspešný produkt sa rodí z úspešného vývoja, dlhodobého výskumu a čo je dôležitejšie – vízie. Úspech spoločnosti CEP spočíva v jej materskej spoločnosti Medi sídliacej v nemeckom Bayreuth-e, ktorá už od roku 1951 vyrába vysokokvalitné zdravotné kompresné produkty a ortézy. Len samotné nastavenie pletacích strojov trvalo neuveriteľných 9 mesiacov. Trikom bolo zachovanie presného kompresného profilu a zároveň splniť požiadavku vyššieho polstrovania nožnej časti bežeckej ponožky. A samozrejme, dôkladné testovanie!
Píše sa rok 2007 a značka CEP prichádza s prvou verziou kompresných podkolienok. Každý nasledujúci rok prichádza ďalšia novinka. Rok 2018, je rokom kompresných nohavíc rady 3.0 a my sme sa rozhodli vyskúšať ich kompresiu!  

 

CEP má v ponuke plnohodnotnú radu nohavíc, teda dlhé nohavice CEP Run Tight 3.0, trištvrťovú verziu CEP Run ¾ tight 3.0 a najkratšiu dĺžku, CEP Run Short 3.0. 

A práve poslednej verzii sme sa pozreli na “kompresiu”. Tou najpríjemnejšou novinkou je miera a kvalita spracovania. Oproti predchádzajúcej verzii sa posunula citeľne vyššie a je to presne tak, ako to pri tejto cenovej kategórii očakávate. Bezchybné lemovanie, 100% čisté prechody kompresnej časti do elastanu, výborné ukončenia pre vysoký komfort používania. Pribudli reflexné plochy pre čo najlepšiu viditeľnosť. Novinkou CEP Run Short 3.0 sú bočné vrecká na povinnú výbavu energetických gelov, alebo iných bežeckých maškŕt. Samozrejme, zadné vrecko na zips ostalo na svojom mieste. 
 

V čom sú ale iné ? 

Hlavne v kompresii. Osobne mám skúsenosť aj so značkou Skins a rozdielov je hneď niekoľko. Napr. Skins má v ponuke “nižšiu” radu DNAmic, alebo “vyššiu” radu A400 avšak obe sú v spôsobe prevedenia kompresie rovnaké. Kompresia bežeckých nohavíc je bez ohľadu na ich plohu rovnaká /oblasť pásu, zadného stehenného svalu a rozkroku/. CEP ale zvolil iný prístup. V našom prípade verzia Run short 3.0 poskytuje kompresiu výlučne v oblasti stehna, pričom vonkajšia strana presahuje na oblasť bedra. Benefitom je menší tlak na páse, pričom nižšia miera kompresie v oblasti zadného svalu neobmedzí dvíhanie kolena počas poslednej bežeckej fázy. Tým posledným a nie nezanedbateľným rozdielom oproti ostatným kompresným značkám je zadné vrecko. Pri “zvyčajnom” prevedení kompresných nohavíc (celá plocha rovná sa identická miera kompresie) ho jednoducho očakávať nemôžete.
Čo sa týka miery kompresie, tá je aj oproti verzii Skins A400 citeľne vyššia (nie je to len subjektívna skúsenosť). Pri CEP Run Short 3.0 sa dostávame na hodnotu 23-25 mm ortuťového stĺpca (presnú hodnotu značky Skins som nebol schopný dohľadať). Samozrejmosťou je dynamický stupňovaná kompresia. To znamená, že miera kompresie je najsilnejšia v najvzdialenejšom bode od srdca a smerom k srdcu slabne, čím sa docieli zrýchlený žilový návrat.
Počas behu sa pri CEP Run Short 3.0 môžete spoľahnúť na výbornú kompresiu, bez ohľadu na tempo kompresné nohavice vždy “ostanú” na pôvodnom mieste a aj napriek svojej “hutnosti” vlákna sa o termoreguláciu báť netreba. Aj počas teplých dní v nich bude vládnuť pohoda. Pri výbere veľkosti výlučne vyberajte podľa veľkostnej tabuľky značky CEP! Bežné konfekčné veľkostné tabuľky vôbec neberte v úvahu. Najdôležitejší údaj je obvod stehna! Ak vyberiete kompresné nohavice CEP Run rady 3.0 príliš malé, koledujete si o svalové kŕče (príliš vysoká miera kompresie) ak budú opačne príliš veľké, stanú sa len drahými elastickými nohavicami 
J

Ak hľadáte medicínsky dokonalú kompresiu, bezchybné spracovanie a maximálnu funkčnosť, CEP Run Short 3.0 jednoducho musia patriť do Vášho výberu. Na záver výborná správa pre dámy. Dámska verzia CEP Run Short 3.0 je rovnako dlhá ako pánska. Teda žiadne skrátené verzie do polky stehna a podobne. Jednoducho plná verzia dĺžky aj pre dámy!  

A to najlepšie nakoniec - značka CEP si so svojou novinkou skutočne verí! A preto Vám jedine na bezeckepotreby.sk ponúkame garanciu vrátenia penazí, ak s produktom nebudete spokojný! Počas 30 dní sa môžete 100% uistiť, že čo rada CEP 3.0 sľubuje, to aj dodrží!

 

Veľa kompresných kilometrov praje

Matej

www.bezeckepotreby.sk

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00