preco_su_vajicka_najlepsie_jedlo_pre_bezcov

Prečo sú vajcia jedno z najlepších jedál pre bežcov

1. V štúdii ako schudnúť sa porovnávali dve skupiny. Tá skupina, ktorá mala na raňajky vajíčka dosiahla o 60% väčší úbytok hmotnosti ako skupina, ktorá začala svoj deň s rovnako kalorickým pečivom. Vedci sa domnievajú, že kvalitné bielkoviny v celých vajciach (13% Vašej dennej potreby) pomáhajú kontrolovať chuť k jedlu. A čo viac, vaječný proteín ...
Výživa a pitný režim16.08.2018 12:07:30

1. V štúdii ako schudnúť sa porovnávali dve skupiny. Tá skupina, ktorá mala na raňajky vajíčka dosiahla o 60% väčší úbytok hmotnosti ako skupina, ktorá začala svoj deň s rovnako kalorickým pečivom. Vedci sa domnievajú, že kvalitné bielkoviny v celých vajciach (13% Vašej dennej potreby) pomáhajú kontrolovať chuť k jedlu. A čo viac, vaječný proteín je pre telo jednoduché vstrebať, preto je nanajvýš vhodný ako “opravár” po dlhom behu alebo tempovom tréningu.

2. Chráni Vaše srdce. Áno, chráni :). Početné štúdie odhalili zaujímavé súvislosti medzi vajciami a srdcovým ochorením. Výskumy dokazujú, že týždenná konzumácia vajec je málo pravdepodobný spúšťač vysokého cholesterolu, ktorý následne spôsobuje srdcové ťažkosti. Unikátne bielkoviny obsiahnuté vo vaječnom žĺtku majú tendenciu zhlukovať sa a tým minimalizujú riziho srdcového infarktu.

3. Boj so zápalom. Celé vajcia sú jedny z najlepších zdrojov živín. Jedno vajce obsahuje 30% dennej potreby cholínu, ktorý hrá kľúčovú úlohu v zdraví mozgu. Cholín pomáha udržiavať telo čisté od zlúčenín, ktoré môžu spôsobiť zápal.

4. Pevnosť kostí. Vajcia sú jedným z mála prírodných zdrojov vitamínu D. Jedno vajíčko nám poskytne cca 10% dennej dávky.

5. Ostrý zrak. Žĺtok obsahuje farbivo luteín, ktoré pomáha predchádzať vekom podmienenej makulárnej degenerácii (závažné očné chorenie). Hoci špenát a iná zelenina obsahuje vyššie množstvo luteínu, vajcia poskytujú jeho lepšie vstrebateľnú formu.

Prajeme dobrú chuť : -)

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00