Prečo zdravé fľaše od SIGG-u?

Oproti plastovým fľašiam sú omnoho trvanlivejšie a ani po niekoľkoročnom používaniu nie je fľašu „cítiť“. Po celý čas máte istotu, že pitie z fľaše SIGG je zdravotne nezávadné. Keďže fľašu nevyhodíte po jednom použití, ale vydrží Vám dlhé roky, správate sa ekologicky. :)Pri výrobe fliaš a doplnkov SIGG sa spája tradícia, skúsenosti a pokrokové ...
Výživa a pitný režim21.09.2023 10:26:56

Oproti plastovým fľašiam sú omnoho trvanlivejšie a ani po niekoľkoročnom používaniu nie je fľašu „cítiť“. Po celý čas máte istotu, že pitie z fľaše SIGG je zdravotne nezávadné. Keďže fľašu nevyhodíte po jednom použití, ale vydrží Vám dlhé roky, správate sa ekologicky. :)

Pri výrobe fliaš a doplnkov SIGG sa spája tradícia, skúsenosti a pokrokové metódy výroby. 
O tom, z akých krokov je zložený výrobný postup sa dozviete v nasledujúcich bodoch a nižšie priloženom videu:

1. Začiatočným bodom výroby je odliatok z hliníka v tvare hokejového puku. 
2. Pôsobením tlaku o sile 65 ton sa z hliníkového odliatku jednorázovo vytlačí dutý valec. 
3. Valec sa postupne formuje do nových tvarov a behom 26 operácií tak naberá výslednú podobu. 
4. Do hrdla fľaše sa vloží závitový diel.
5. Pred ďalším postupom je nutné dôkladné vyčistenie fľaše vo vnútri i na povrchu použitím ekologických prostriedkov. 
6. Vnútro fľaše je vystriekané chuťovo neutrálnou glazúrou spĺňajúcou potravinárske parametre. Vnútro fľaše je vypálené. 
7. Nasleduje tepelné nanášanie farby. 
8. Fľaša je potlačená logom a grafickým dizajnom podľa príslušnej kolekcie. 
9. Finálnym krokom je kompletizácia fľaše s odpovedajúcim tesniacim uzáverom. Všetky typy uzáverov sú zhodné so všetkými typmi fliaš SIGG.

 

Vnútorný povrch SIGG fľaše:

SIGG Switzerland z pozície svetového lídra vo výrobe ekologicky šetrných fľaší pokračuje v úsilí o 100% trvale udržateľný rozvoj. Plne v tomto duchu je zavedenie novej technológie pre náter vnútra fľaší – SIGG EuroCare. 
Tento nový výrobný process využíva technológiu práškového lakovania, pri ktorom nevzniká takmer žiadny odpad a nepoužívajú sa pri ňom organické rozpúšťadla (VOC). Rovnako ako v predchádzajúcich vysokokvalitných modeloch fľaší SIGG, nová rada EcoCare zaisťuje, že chuť a vôňa nápoja ostáva dokonale zachovaná aj po veľmi dlhom používaní fľaše. Táto nová rada bola dôkladne testovaná a je certifikovaná na 100% neprítomnosť BPA (bisfenol A), ftaláty, BADGE, BFDGE a NOGE.

V rade SIGG EcoCare sa vnútorná strana fľaše pokryje tenkou vrstvou polymérneho práškového laku, s ktorou je následne spojená vypálením pri teplote 200 º C. Hrúbka laku je len 40 mikrónov a celý náter má tak hmotnosť len niekoľko gramov. Nemá teda žiadny vplyv na recyklovatelnosť flaše SIGG.

Jednoduchý a funkčný dizajn, farebná ponuka a rôzne veľkosti fliaš odkazuju na švajčiarsku tradíciu výroby.
SIGG = záleží na tom, z čoho piješ...

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00