ako_behat_na_dovolenke

Motivácia pre beh na dovolenke

Názov tohto článku znie možno zvláštne a na prvý pohľad vôbec nie pozitívne. Aj napriek tomu som presvedčená, že motivácia pre beh na dovolenke existuje tak isto, ako aj motivácia pre beh doma či kdekoľvek sa nachádzame. Ak sme bežci, ktorí naozaj chcú na sebe pracovať a behať, je nám jedno či to je doma, v zahraničí alebo na dovolenke.Ak ale aj ...
Tréning09.03.2024 16:09:13

Názov tohto článku znie možno zvláštne a na prvý pohľad vôbec nie pozitívne. Aj napriek tomu som presvedčená, že motivácia pre beh na dovolenke existuje tak isto, ako aj motivácia pre beh doma či kdekoľvek sa nachádzame. Ak sme bežci, ktorí naozaj chcú na sebe pracovať a behať, je nám jedno či to je doma, v zahraničí alebo na dovolenke.
Ak ale aj napriek tomu máme pochybnosti, jednoduchou motiváciou je dobrý pocit a endorfíny, ktoré nás následne neopustia celý deň (ak beháme ráno). Ak si svoj beh necháme na podvečer, tiež sa následne môžeme tešiť na svojich najbližších pri príjemnom posedení, ktorého súčasťou môže byť následne aj ľahká večera.
Z osobnej skúsenosti som mala počas „leňošenia“ na pláži či lehátku pri bazéne omnoho lepší pocit, ak som vedela, že mám za sebou náročný tréning a toto je len pekná odmena za to, že som ho zvládla. Rodina možno tento fakt, že si idete zabehať a čas, ktorý s nimi následne strávite je kratší možno vníma negatívne, ale ak vás chápu a podporujú, myslím si, že aj v tomto prípade to bude akceptovateľné. Veľmi príjemným pomocníkom po tréningu je schladenie a v tomto prípade je more tou najlepšou a najjednoduchšou alternatívou. V lete je jednoduché a príjemné si zacvičiť vonku na vzduchu, aj strečingové cvičenia môžeme absolvovať na pláži.

Po behaní sa jednoducho cítime lepšie, krajšie a príjemnejšie. Prečo si tento pocit nedopriať? Bežcom sa totiž môže jednoducho stať, že ak svoju „dávku“ nemajú každý deň, budú viac nervózni, nepríjemní, podráždení. A takýto partner na dovolenke by podľa mňa príjemným spoločníkom nebol. 
Z osobnej skúsenosti môžem povedať, že raňajky po príjemnom rannom prebehnutí sa mi zdali ľahšie, chutnejšie a mala som zo seba omnoho lepší pocit. Jednoducho to treba vyskúšať. Ak neviete, ako začať, skúste si privstať na východ slnka a sledovať, koľko ľudí sa tam už nachádza. Podľa mňa tam nebudete sami. Možno práve toto vás motivuje. ;)

Katka Berešová
www.bezeckepotreby.sk

Poradí vám Patrik
Poradí vám Patrik

Otázky k behu, výberu a nákupu

Po - Pia: 9:30 - 18:00